A kép a konyves.blog.hu-ról van.
A kép a lüstich.de-ről van.
A következő képen már az szerepel amiért itt és most egyáltalán említésre érdemes lett Popeye. Azaz a spenót vagy másnéven a paraj főzelék.
A feleségem receptje alapján készítem, ezt tőle tanultam.
Hozzávalók:
1 l tej
450 g fagyasztott paraj (aprított)
50 g vaj
5-6 evőkanál liszt
2 db zsemle
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
ízlés szerint reszelt szerecsendió
Őrölt fekete bors
Megpucolom a fokhagymát. Egy tálba teszek két ketté vágot zsemlét és ráöntök annyi tejet amennyit felszívnak és összemorzsolom reszelek rá szerecsendiót. A vajat egy serpenyőben megolvasztom, megforrósítom, beleteszem a lisztet és folyamatos keverés mellett világos rántást készítek, majd belenyomom a fokhagymát, ráöntöm a maradék tejet, mikor forrni kezd a tej beleteszem a fagyott spenót tömböt és megolvasztom. Mikor kiolvadt megsózom és borsozom, mikor újra forrni kezd beleöntöm az összemorzsolt, szerecsendiós zsemléket. Mikor újra forrni kezd hagyom, 1-2 percig, hogy a sűrű főzelék egyet kettőt rottyanjon és már készen is vagyok.
Bundáskenyérrel vagy tükörtojással tálalom.
Ha Popeye kedvéért nem is, legalább az íze kedvéért mindenképpen érdemes megkóstolni.
Ajánlom mindenkinek!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése