2013. április 27., szombat

Medvehagymás juhtúróval töltött kucsmagomba

Megpillantottm és megszerettem. Gondoltam a gyerekeknek tetszeni fog, hiszen nekem is tetszik. A hatás nem maradt el.


- Ez mi kérdezte a nagyobbik lányom.
- Gomba.
- Na ne má. Az nem így néz ki!
- :):):):) Ez is egy fajta komba. Úgy nevezik, hogy kucsmagomba.
- De érdekes.
- Megkóstolod ha kész lesz?
- Háááááááát...... nem tudom.
- Hidd el ez is finom lesz!
- Na jó....... akkor lehet, hogy megkóstolom.

Az érdekessége még, hogy a szárát is teljes egészében lehet használni. A tapasztalatom szerint az íze nagyon jó de paprikásnak alkalmasabb, mivel nincs elég tartása a kalpoknak, így az elkészült remekek nem mutatnak szépen és sütésnél is ki kellett támogatnom őket, hogy ne boruljanak fel. Sikertelen próbálkozás volt.

Természetesen használhatunk chapignon gombát is. Azonban arra ügyeljünk, hogy gombák méretétől függ a töltelék mennyisége.

Hozzávalók:

0,25 kg kucsmagomba

Kapros mézes juhtúrós

10 dkg juhtúró
1 evőkanál kefír
4-6 levél medvehagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
1 csipetnyi chili
1-2 evőkanál olivaolaj

Megmosom a gombákat és a szárát elválasztom a kalapjától. A medvehagymát megmosom, majda  levelek szárát eltávolítom azokat nem használom. A leveleket apróra vágom. Megpucolom a fokhagymát is. Egy kis tálba teszem a túrót, a kefírt, az apróra vágott medvehagymát, egy fokhagyma préssel rányomom a fokhagymát, sóval borssal ízesítem és egy villával alaposan összekeverem. Mikor elkészült egy mokkáskanál segítségével megtöltöm a kucsmagombákat és egy olivaolajjal kiolajozott tepsibe teszem a megtöltött kalapokat és a gombák szárait is. Egy icipicit meglocsolom olivaolajjal és chilivel óvatosan meghintem. Majd a 185 C fokra előmelegített sütőbe teszem és 25 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése