2013. május 1., szerda

Omelette spanyolosan

Régebben sokat utaztam fallabda (squash) versenyekre. Az egyik ilyen alkalommal tanultam ezt a receptet a spanyol srácoktól. Ezért nevezem Spanyol omelette-nek. Ritkán szoktam csinálni, de ennek csak a lustaságom az oka.


Hozzávalók 1 személyre:

2 tojás
1/2 szelet kenyér
1/2 vöröshagyma
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
3 evőkanál olivaolaj

Megpucolom és felkarikázom a fél hagymát.
Egy kis tálba felverem a tojást, hozzáadom az egy evőkanál lisztet, az egy evőkanál tejfölt és csomómentesre keverem.
A kenyeret felkockázom.
Egy serpenyőbe öntöm a három evőkanál olajat, megmelegítem, hozzáteszem a kenyérkockákat és a hagymát. Megpirítom, arra figyelek, hogy semmiképpen ne feketedjen meg se a hagyma se a kenyérkocka.  Ráöntöm a lisztes tejfölös tojást és addig sütöm míg összeáll, ekkor a serpenyő felőli oldala már aranybarna. Ekkor már olyan az állaga, hogy feldobva meg tudom fordítom mint a palacsintát. Egy két pillanat és fogyaszthatjuk is!

Ugye milyen jó lett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése