2013. április 21., vasárnap

Kókuszos, erdei gyümölcsös túrótorta


Xilit őrület van!
Gondoltam kipróbálom az alábbi recepttel. Az árát nem számítva, jó döntés volt. Finom édes és és teljesen jó állagú lett a végeredmény.

Hozzávalók:
a tésztához
150 g vaj
50 g xillit, vagy cukor
10 g vaníliás cukor
1 tojás sárgája

a töltelékhez
500 g túró
150 g vaj
100 g kókusz reszelék
1,5 dl kókusztej
2 tojás és a tésztából megmaradt tojásfehérje
1 cs vaníliás pudingpor
150 g xillit vagy cukor
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
300 g ribizli vagy erdei gyümölcs mix vagy eper 
Ha fagyasztott gyümölcsöt használok, kiolvasztom, különben nem szilárdul meg a túró időben!! 





A tésztához valókat, a 150 g vajat az 50g xillitet, az 10g vaníliás cukrot, egy tojás sárgáját egy tálba teszem. Villával apróra szétnyomkodom a vajat majd kézzel összegyúrom. Nem fog összeállni, de nyomásra érezhetően összetapad. Egy kivajzott és belisztezett kapcsos tortaformába belenyomkodom a tésztát úgy, hogy pereme is legyen és beteszem a hűtőbe 30 percre. Figyelek rá, hogy a sarokban se legyen túl vastag a tészta.
Következik a töltelék.
A krémhez minden hozzávalót (kivétel a gyümölcsöt) 500g túrót, a 150g vajat, 150g xillitet, 100g kókusz reszeléket, 10g vaníliás cukrot, a 1,5 dl kókusztejet, 2 db tojást s megmaradt fehérjét, a csomag vaníliás pudingport egy keverőtálba teszek, , ráreszelem a citrom héját és géppel alaposan összekeverem.
185C fokra előmelegítem a sütőt.
Kiveszem a hűtőből a tortaformát a tésztával, egyenletesen ráteszem a gyümölcsöket. A nagyobb darabokat összevágom. Rákanalazom a már alaposan összekevert kókuszos túrókrémet, elsimítom a tetejét és mehet be az előmelegített sütőbe 55 percre.

Szerintem szenzációs és egészen egyszerű!

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése