2015. április 21., kedd

Krémes á la Tulipánt

A recept ami kaptam, nem volt túl szószátyár. Viszont annál finomabb lett.

Köszönöm szépen a receptet.

Imádom az ilyen típusú édességeket.

"Szia!

 A recept:

Fele vagy még kevesebb cukrot tettem bele. A tojások után beletettem a lisztet, ne csomósodjon, a tejet utána ötöttem csak hozzá."

15 dkg porcukor
15 dkg vaj, szobahőmérsékletű
8 tojás sárgája
8 tojás fehérje
1 l tej
40 g bourbon vaníliás cukor
9 evőkanál liszt (nem agyon púpozott)
1/2 evőkanál liszt a tepsi kilisztezéséhez

A szoba hőmérsékletű vajat és a porcukrot egy tálba helyezem, majd habosra keverem. Hozzáadom a 8 tojás sárgáját, miközben a fehérjét egy másik tálba helyezem. Hozzáadom még a vaníliás cukrot és újra alaposan összekeverem. A lisztet 3 evőkanalanként adom hozzá, alapos keverés után a következő hármat, majd újabb alapos keverés után az utolsó három evőkanállal is hozzáadom. Nagyon alaposan elkeverem majd folyamatos keverés mellett hozzáadom az egy liter tejet. Mikor teljesen homogén az állaga, félreteszem. Kilisztezek egy megfelelő méretű tepsit. Kemény habbá verem a másik tálban a nyolc tojás fehérjét. Mikor elkészült, azaz amikor már nem esik ki a fehérje a tálból akkor sem ha fejjel lefelé fordítom, összekeverem az előző tál anyagával és a kilisztezett tepsibe öntöm.

Hideg sütőbe teszem és maximumon, hőlégkeverésen kb. 10 perc alatt megbarnítom a tetejét, majd 100 fokra állítom és 60 percig sütöm.
Mikor elkészült kiveszem a sütőből, megvárom míg kihűl és hűtőbe teszem. Hidegen tálalom.





Mindenkinek jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése