2015. április 11., szombat

Csirkepaprikás

Szombat este mit is csinálhatna az ember? Mivel holnap egész délelőtt a lányaimat fogom furikázni, így ma estére maradt a főzés. Feleségem csirkepaprikást szeretne enni nokedlivel. Vállaltam a csirkepaprikás elkészítését, övé maradt a nokedli.


Hozzávalók:

6 db filézett csirkecomb
3 fej vöröshagyma
3 evőkanál zsiradék
2 evőkanál őrölt pirospaprika
2 paradicsom
1 kávéskanál őrölt fekete bors
330 g tejföl
2 evőkanál liszt

Megpucolom, megmosom és apróra vágom a vöröshagymát. Megolvasztom egy lábosban a zsiradékot és beleteszem a hagymát, lassú tűzön jó sokáig fonnyasztom, amíg üveges lesz.
Közben megmosom a csirkecombokat. A két evőkanál lisztet alaposan elkeverem a nagy doboz tejföllel. Négybe vágom a paradicsomokat.
Ezután felöntöm a hagymás zsiradékot egy pohár vízzel és hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Kicsit forralom és hozzáadom a csirkecombokat és a négybe vágott paradicsomokat. 6-8 perc után ha szükséges felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Puhára főzőm és ekkor hozzáöntöm a lisztes tejfölt és még 6-8 percig főzöm Mikor ezzel készen vagyok, már csak a nokedli van hátra.

Az azonban most nem az én feladatom, lehet, hogy az csak holnap fog elkészülni.



Mindenkinek jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése