2013. május 20., hétfő

Grillezett bárány karaj

Grillezés..... 
Meghívtuk a barátainkat egy grillezésre, mikor tudatosult bennem, hogy nincs grillsütőnk, mert anyósom elvitte, a mienket vagy a sajátját ezen még vitatkozunk. Lényeg, hogy nincs és kell.
Gondoltam gyorsan veszek egy olcsó szerkezetet, míg a tulajdonlási kérdésben kiderül, hogy kié is és hol fog állomásozni, az amúgy profi grillsütő.
Ne vegyenek ilyet!!
Kicsi használhatatlan és kínok kínja között készül el rajta a pirítóson kívül bármi. 
Olyan kicsi a faszenes része, hogy nem tud sem egyenletes, sem elég meleget produkálni. A parázs nagyon gyorsan kihül ezért állandóan legyezni kell. Szóval volt vele bajom. 

Túllendülve ezen a problémán, végül csak sikerült elkészítenem az ebédet. Az első fogás a már a címben említett bárány karaj.  








Hozzávalók:

8 szelet csontos bárány karaj
4 gerezd fokhagyma
1 marék friss citromfű levél
1 marék friss oregánó levél
1 marék borsikafű

frissen őrölt bors
oliva olaj


Először is megmosom a friss fűszereket, majd apróra vágom. A 4 gerezd fokhagymát átpaszírozom a fokhagymanyomón egy tálba. Megmosom a bárány szeleteket is majd mindkét felét megsózom, megborsozom és egy tálba helyezem őket egyesével. Az apróra vágott zöldfűszerekkel és a fokhagymával is megszórom és jöhet a következő szelet. Folyamatosan öntök rá olajat is. Mikor mind a nyolc szelet a tálban van, még annyi olivaolajat öntök rá, hogy teljesen ellepje a húst. 24-48 órára hűtőbe teszem.
Mikor készen van a megfelelő parázs, kiveszem a hűtőből és minkét felét pirosra sütöm. Frissen, ahogy elkészül szép sorjában fogyaszthatjuk is!

A kedves zöldséges hölgyemet is megkínáltam, mivel Ő mondta előzőleg, hogy nem jön be neki a bárány. Most már igen!

Lényeges, hogy véletlenül se birka hanem bárány legyen az alapanyag!

Jó étvágyat mindenkinek!

Megpróbálta valaki elkészíteni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése