2013. május 20., hétfő

Grillezett nyúl gerinc

Azoknak mindenképpen ajánlom akik a csirkemellet szeretik. Nagyon sovány hús. Nekem személy szerint kicsit túl sovány, bár az íze nekem is bejön. Még a feleségemnek is ízlett akinek már a csirkecomb is túl...... túl csirkecomb.
A kisebbik lányunk aki nagyon válagatós háromszor kért belőle.
- Apa van még olyan hosszú husi??


Hozzávalók:

8 csík nyúl gerinc
3 gerezd fokhagyma
1harmad reszelt szerecsen dió
frissen őrölt bors
2 dl jó minőségű vörösbor
0,5 l tej

Megpucolom a fokhagyma gerezdeket. Egy tálba öntöm a 2 dl vörösbort, egy fokhagymanyomón keresztül hozzáadom a 3 gerezd fokhagymát, belereszelem egy egész szerecsendió harmadát, frissen őrölt fekete borssal ízesítem tovább a pácot. Jól összekeverem. Megmosom a nyúl csíkokat és belehelyezem a boros pácba. és annyi tejet öntök rá, hogy teljesen ellepje a húst. Egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap a faszén parazsán szépen megsütöm, figyelve arra, hogy ne égjen meg, (túl forró a parázs) de ne is száradjon ki a hús. (ha nem elég forró a parázs)
Frissen melegen tálalom.

Ugye milyen finom lett?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése