A ázsiai nyelvekben sokszor a rizs az ételt vagy éppen az evést jelenti..
A rizst teljesen egyszerűen készítem.
2 kanálnyi olívaolajat öntök egy lábosba, felteszem a tűzhelyre kis lángon és rögtön ráöntök egy bögrényi rizst.
Azért fontos a bögre, mert később két bögrényi vízzel kell felönteni. Mindig kétszer annyival mint amennyi a rizs mennyisége.
Kicsit megpirítom a rizst. Látszik a rizs szemeken, hogy megváltozik a színük. Mikor mind egyforma színű ráöntök egy bögre vizet, hozzáadok egy kávéskanálnyi sót, jól összekeverem és fedő alatt addig főzöm amíg a víz teljesen eltűnik a lábasból. A fedőt rajta hagyom és még ott hagyom a lekapcsolt vagy elzárt tűzhelyen kb 10 percig.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése