2015. január 25., vasárnap

Cantucci


Kedves fotóművész barátom küldte nekem az alábbi receptet, (Mandulás és mákos diós Cantucci.) és amint ez a fotókon is látható, azokat is Ő mellékelte. Művésziek.                   

Hozzávalók:

3 tojás
1/2 pohár yoghurt
40 dkg liszt
1/2 pohár zabpehely
1 kiskanál vanília aroma
1/2 pohár cukor
1 kiskanál szódabikarbóna

a második körben:
az egyik tésztához
25 gramm mák
50 gramm aszalt meggy

a másik tésztához
100 gramm hámozott mandula

Egy megfelelő méretű tálban az összes összetevőt alaposan összekeverem és átgyúrom.A szokott módon, ha túl lágy egy kis liszt mehet bele, ha túl kemény a tészta, akkor egy kevéske yoghurt. Mikor elválik a kéztől gyúráskor, két egyforma darabra széttépem a tésztát.

Az egyik feléhez 25 gramm mákot adok és 5 dkg aszalt meggyet, alaposan átgyúrom, majd szalámi vastagságú hengert formázok belőle.
A másik feléhez 10dkg hámozott mandulát adok, alapos gyúrás után, ebből is hengert formázok.
Előmelegített sütőben, 170 c fokon,  30 percig sütöm.
20 percig hagyom hűlni, majd felszeletelem és újra sütőbe helyezem, ugyanúgy 170 c fokra és 20 percre.














Azért mellékelem a saját fotóimat. Akkor tessék következzenek!




























Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése