2013. július 27., szombat

Pármai sonka sárgadinnyével, németül...

Nem arról van szó, hogy lefordítanám, csupán arról, hogy német alapanyagból készítve pármai sonka helyett feketeerdei sonkát használtam.
Kézenfekvő megoldás.
Nagyon ízletes lett így is.

Véleményem szerint egy ilyen, könnyű egészséges reggelihez vagy, vacsorához, bármilyen érlelt, levegőn szárított, vagy füstölt sonkát használhatunk. Pármai, serrano, feketeerdő.......

Ebben az esetben én egy kis friss ananászt is szeleteltem hozzá, tovább fokozva ízeket. Erről a L'ecsó című rajzfilm egyik jelenete jutott eszembe, mikor a főhős Remy, a tesójával, Emillel kóstóltatja a különböző ételeket és, a gondolataiban mindenféle gyönyörű színkavalkád jön létre a különféle mennyei ízektől. Mint valami mennyei tüzijáték.

Hozzávalók:

szeletekre vágott sárgadinnye
szeletekre vágott ananász
nagyon vékonyra szeletelt feketeerdei sonka

ízlés szerinti mennyiségben.


Jó étvágyat kívánok minden kedves olvasómnak!


Csak a teljesség igénye miatt.
Schwarzwaldrauch mit Zuckermelone.

Mindenkinek ízlett?

2 megjegyzés:

  1. Hali! Csak egy kis kukacoskodás: a feketerdő sonka füstölt, nem levegőn szárított, a pármai pácolt. :)
    Sophie

    VálaszTörlés