2013. március 27., szerda

Sonkás kifli egyszerűen

Hozzávalók kb 16 db (10-12cm-s) kiflihez

250 g finomliszt
250 g vaj
250 g sovány túró
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál frissen őrölt fekete bors
1/3 reszelt szerecsendió
8-10 szelet sonka

Kenéshez
1 tojás
2 evőkanál tej

A lisztet, a vajat, a túrót a sót, a frissen őrölt borsot, a szerecsendiót egy tálba teszem és kézzel alaposan összegyúrom. Mikor homogén állagú, folpackba csomagolom és egy órára a hűtőbe teszem pihenni. 55 perc eltelte után, egy kis tálkában felverem a két evőkanál tejjel a tojást. Lisztezett deszkán 3-5 mm vastagságú téglalapra nyújtom a tésztát, majd háromszögekre vágom. A háromszögekre vágom a sonkát és minden tésztára elhelyezek egy sonkát és az alapjától feltekerem és kicsit meggörbítem. Zsírpapírral borított tepsire teszem a kifliket és alaposan bekenem a felvert tojással. Légkeveréses sütőben 175 fokon 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm. Pár percet pihentetem, majd frissiben fogyaszthatjuk is.


Nagyon egyszerű, ha a pihentetést nem számoljuk, nagyon gyors, és nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése