2010. július 29., csütörtök

Sült gomolya


Ma egy nagyon egyszerű és könnyű vacsit választottunk. Aki szereti a sajtokat, annak bizonyára nagyon bejön a sült a gomolya is. Ha már könnyű nyári vacsinak szánjuk, lehetőleg friss zöldségekkel (paprika, paradicsom, uborka) vagy ecetes salátával tálaljuk. De rizzsel vagy sült krumplival is fenséges lakoma.

Amit mi készítettünk ma:

Hozzávalók 4 személyre (könnyű vacsorás adag):

60 dkg gomolya sajt
olaj a sütéshez (ha nem grillen sütjük)
bors ízlés szerint
zöldségek a köretnek:
3 paradicsom díszítésnek és a friss salátához
2 paprika
1/2 kígyó uborka
1 db fejessaláta
4 evőkanál borecet
1 evőkanál cukor

Megmosom a zöldségeket, a salátát leveleire bontom, a paradicsomot felszeletem, a paprikát és a fél kígyó uborkát felkarikázom. A díszítéshez használok tányéronként egy-egy salátalevelet és néhány szelet paradicsomot. A salátaleveleket egy tálba teszem, majd az ecetet összekeverem a cukorral, felöntöm fél liter vízzel és ráöntöm a friss levelekre. A többi zöldséget egy másik tálba teszem, mindenféle öntet nélkül, natúron tálalom.
Egy serpenyőben minimális olajat melegítek, közben fél centis szeletekre vágom a gomolyát. Forró olajban, kis lángon aranybarnára sütöm a gomolyák mindkét oldalát, megborsozom és melegen tálalom.

Kellemes nyáresti vacsorát és jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése