2010. július 24., szombat

Far Breton



Szerencsésnek mondhatom magam, mivel négyszer ötször is sikerült hosszabb, rövidebb időt töltenem Franciaországban, azon belül is Brtetagneban. Itt tanultam a legegyszerűbb sütemények egyikének receptjét. Legutóbb már a nagyobbik lányunkkal voltunk egy bretagne-i körutazáson. Kiderült, hogy a feleségem és a nagyobbik lányunk is szereti a francia konyhát és az általunk csak "brötonn segg"-ként emlegetett finomságot.

Hozzávalók egy 30 x 20 cm-es tálhoz, (4-6 személynek):

4 db tojás
135 g cukor
1,5 cs vaniliás cukor
165 g liszt
6,5 dl tej
100 g vaj
10 g vaj a tál kikenéséhez
200 g aszalt szilva
rum vagy rum aroma

Elkészítés:

Előző este rumos vagy rum aromás vízbe áztatjuk az aszalt szilvát.

A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet összekeverem egy olyan nagy tálban amibe még a többi hozzávaló is bele fog férni. Megolvasztom a vajat és ezt is hozzákeverem. Ezután tejet folyamatosan adagolva hozzákeverem. A palacsintatésztához hasonló állagú keveréket kapok a végén, amihez hozzáadom az áztatott aszalt szilvákat és a kivajazott tálba öntöm.

35-50 percig sütjük 180 fokon, amíg aranybarna lesz a süti teteje.

Bon appetit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése