A Valentin napi előételként a választásom a kecskesajtos uborka toronyra esett.
Hozzávalók 2 személyre:
1 db kígyóuborka
100g 10 cm körüli rúd formájú kecske camambert (ennek az íze kevésbé markáns, aki nagyon szereti a kecske sajtot annak inkább ajánlanék valamilyen keményebb formátumú natúr kecske sajtot)
50-60 szem mazsola mérettől függően
3 evőkanál extra szűz oliva olaj
2 evőkanál citrom lé
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt fekete bors
Megmosom, majd meghámozom a kígyóuborkát. Felkarikázom mind az uborkát, mind a kecske sajtot és szépen felváltva kisebb egyforma tornyokba rakom a már előkészített két tányérra.
A tetejüket mazsolával díszítem.
Egy kis tálkába beleöntöm a három evőkanál extra szűz oliva olajat, majd hozzáadom a két evőkanál frissen facsart citromlevet, sóval és borssal ízesítem, és alaposan összekeverem. Mikor elkészült leöntöm vele a tornyokat.
Már tálalom is.
Kellemes estét és jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése