2011. február 16., szerda

Citromos, tejszínes penne parmezánnal és grillezett cukkinivel


Főételként egy egyszerű de különleges tészta receptre esett a választásom.

Hozzávalók 2 személyre:

180 g penne tészta
25 g parmezán
1 db citrom
200 ml főző tejszín
2 kiskanál só


Egy kis lábasban felteszem a vizet forrni, hozzáadom a két kiskanál sót, majd mikor már zubog hozzáteszem a tésztát. Barilla tésztát szoktam használni. Durum lisztes, nagyon jó ízű, és többnyire a dobozon feltüntetett idő alatt meg is fő, tökéletes állagúra. Lehet belőle teljeskiörlésű változatot is kapni.
Közben megmosom a citromot és három húszforintos méretű héjat levágok róla és 1mm-es csíkokra vágom és a főzőtejszínnel együtt egy kis lábasba teszem. (Díszítésnek 6-8 csíkocskát félretehetünk.) Kis lángon melegítem a tejszínt a citrom héjjal.
Kettévágom a citromot és az egyik felét kifacsarom egy kis tálkába, mikor megfőtt a tészta ráöntöm a citromlevet és összekeverem, majd ráöntöm a forró citromhéjas tejszínt és újra összekeverem. Kiszedem két tányérra és durva reszelővel ráreszelem a parmezánt, ráteszem díszítésként a félretett néhány citrom héjacskát és így melegen frissen tálalom. (15-20 perc alatt készül el)

Nagyon pikáns!

Jó étvágyat mindenkinek!
(ha egyáltalán rajtam kívül bárki is olvassa) :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése