2013. augusztus 4., vasárnap

Aglio-olio spagetti


Hozzávalók:

500 g durum spagetti
9 evőkanál olivaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
2 evőkanál só a tésztafőzéshez


Meleg van, a gyerekek válogatósak, ötleteim is fogyóban, mi sem egyszerűbb, mint egy gyors tészta ebédre. Persze, Kicsinek ez sem volt jó... De ette az üres tésztát ketchuppal. Hiába, igazi gourmand.
A dolog rém egyszerű, kifőzzük a spagettit sós vízben, al dente-re. Eközben kb. 9 evőkanálnyi olivaolajat forrósítunk egy serpenyőben. Mikor már elég forró, lehúzzuk a tűztől és belenyomunk három gerezd fokhagymát. Ha elég forró az olaj, nem is lesz már rá szükség, hogy visszategyük a tűzre, "lendületből" megpirul. Könnyen megég, ezt kerülni kell, mert akkor megkeseredik.
És, szinte kész is vagyunk. A fokhagymás olajat a tésztára szedjük, friss, apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Én még megbolondítottam egy pár csepp pepperoncino-s olivaolajjal.
Nagyobbik lányunknál óriási sikert aratott, nekem meg már régóta kedvencem.
Elfelejtettem említeni: aglio - fokhagyma, olio-olaj olaszul. A sejtelmes hangzás azonban sokakban azt az érzést kelti, hogy valami hatalmas konyhai bravúrt hajtottunk végre. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése