2011. május 4., szerda

Tojásos lecsó


Most vettem észre, hogy az összes húsnélküli ételem receptjeiben mangalica szalonna szerepel zsiradékként. Természetesen ez helyettesíthető, oliva olajjal, vagy bármilyen egyéb zsiradékkal.
Most javítgathatom ki az összes receptet. Miután megettem a tojásos lecsómat, nekilátok.

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg mangalica szalonna vagy megfelelő mennyiségű oliva olaj
4 fej hagyma
4 db paradicsom
12 db paprika
1 vagy 2 db hegyes erős paprika
2 evőkanál púpos őrölt pirospaprika
2 csapott evőkanál só
4 db tojás

Apró kockára vágom a szalonnát és egy nagy fazékban lassú tűzön kisütöm a zsírját. Eközben megpucolom és karikára vágom a hagymát. Mikor a szalonna zsírja kisült hozzáadom a hagymát, egy csapott evőkanál sót, és továbbra is lassú tűzön dinsztelem. Közben megmosom a paprikákat és a paradicsomokat, kiveszem a csutkájukat és a paradicsomból is kivágom azt a részt ahol a növényhez csatlakozik, mivel mostanában egyre többször fás ez a rész sőt még a paradicsom közepe is. Felkarikázom mind a paprikákat mind a paradicsomokat. Amikor üveges és puha a hagyma hozzáadom az összes felkarikázott paprikát és paradicsomot, mikor kis levet enged hozzáadom a két púpos evőkanál őrölt pirospaprikát. Ha szeretjük az erőset akkor mindkét erős paprikát hozzáadhatjuk. Lefedem a fazekat és lassú tűzön tovább főzöm. Mikor levet eresz újra megkóstolom és ha szükséges hozzáadom a második csapott evőkanál sót. Mikor már majdnem teljesen kész, egy tálkában felverem a 4 db tojást és hozzáadom. Még 2-3 percig főzőm, (főzés közben arra mindig ügyelek, hogy a paprika ne főljön szét teljesen) és utána tálalom, friss puha rozskenyérrel.

Nekem nagyon jól esett. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése