Most vettem észre, hogy az összes húsnélküli ételem receptjeiben mangalica szalonna szerepel zsiradékként. Természetesen ez helyettesíthető, oliva olajjal, vagy bármilyen egyéb zsiradékkal.
Most javítgathatom ki az összes receptet. Miután megettem a tojásos lecsómat, nekilátok.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg mangalica szalonna vagy megfelelő mennyiségű oliva olaj
4 fej hagyma
4 db paradicsom
12 db paprika
1 vagy 2 db hegyes erős paprika
2 evőkanál púpos őrölt pirospaprika
2 csapott evőkanál só
4 db tojás
Apró kockára vágom a szalonnát és egy nagy fazékban lassú tűzön kisütöm a zsírját. Eközben megpucolom és karikára vágom a hagymát. Mikor a szalonna zsírja kisült hozzáadom a hagymát, egy csapott evőkanál sót, és továbbra is lassú tűzön dinsztelem. Közben megmosom a paprikákat és a paradicsomokat, kiveszem a csutkájukat és a paradicsomból is kivágom azt a részt ahol a növényhez csatlakozik, mivel mostanában egyre többször fás ez a rész sőt még a paradicsom közepe is. Felkarikázom mind a paprikákat mind a paradicsomokat. Amikor üveges és puha a hagyma hozzáadom az összes felkarikázott paprikát és paradicsomot, mikor kis levet enged hozzáadom a két púpos evőkanál őrölt pirospaprikát. Ha szeretjük az erőset akkor mindkét erős paprikát hozzáadhatjuk. Lefedem a fazekat és lassú tűzön tovább főzöm. Mikor levet eresz újra megkóstolom és ha szükséges hozzáadom a második csapott evőkanál sót. Mikor már majdnem teljesen kész, egy tálkában felverem a 4 db tojást és hozzáadom. Még 2-3 percig főzőm, (főzés közben arra mindig ügyelek, hogy a paprika ne főljön szét teljesen) és utána tálalom, friss puha rozskenyérrel.
Nekem nagyon jól esett. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése