2011. május 10., kedd

Pampuska


A feleségem honosította meg nálunk a pampuskát. A feleségem előtti időkben, még csak nem is sejtettem, hogy létezik ilyen elnevezésűétel Gyerekkoromban az akácfa virágát hívtuk pampuskának, és betegre ettük magunkat belőle. Ez nyílván a virágban szorgoskodó rovaroknak is köszönhető volt.
Ismereteim szerint, akkor készült ez az étel amikor megmaradt a panírozásból a tojás, a liszt és a morzsa. Ezt összekeverték és így hasznosították a megmaradt alapanyagokat, a pazarló kidobás helyett. Ennek megfelelően létezik olyan változat is ahol nincs tej, de van morzsa és olyan is ahol csak a liszt és a tojás van. És persze próbálkozzunk nyugodtan a fentiek bármilyen kombinációjával.


Akkor lássuk, íme a feleségem által honosított pampuska:


Hozzávalók 4 személyre:

4 db tojás
35 dkg liszt
3 dl tej
olaj a sütéshez (kb 0,5 cm olaj a serpenyőben)

Felverem egy megfelelő méretű tálban a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre keverem. Hozzáöntöm a tejet és újra alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben megforrósítom az olajat. Mikor forró az olaj, egy kisebb merőkanállal belemerem a tésztát. Mikor a széle világosbarna megfordítom és a másik felét is megsütöm. Így tovább mire elfogy az alapanyag.

A gyerkőceim imádják!

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése