2010. október 31., vasárnap

Bazsalikomos, ketchupos sült oldalas


Már találkozhattatok az egyik sült oldalas receptemmel, most következik egy másik. Nagyon érdekes különbségeket érhetünk el a különféle fűszerezésekkel. Kísérletezzen mindenki bátran! Éppen attól függően, hogy milyen a hangulatunk, dönthetünk egyik, másik vagy éppen a harmadik fűszerezés vagy elkészítési mód mellett.

Hozzávalók 4 személyre:

2 kg oldalas
5 fej vöröshagyma
10 gerezd fokhagyma
2 dl ketchup
2 csapott evőkanál só
3 kávés kanál őrölt bazsalikom
3 kávés kanál őrölt borsikafű
3 kávés kanál őrölt feketebors
1 dl sör

Megpucolom a vöröshagymát, félbe vágom, majd a feleket négybe. Nagy részét a tepsi aljába teszem. A fokhagymát is megpucolom és a gerezdeket ketté vágom. Két gerezdet apróra vágok és egy kis tálkába teszem. A ketté vágott fokhagymák nagy részét is a tepsi aljába teszem. Megmosom az oldalast és közel egyforma darabokra vágom, a csontokkal párhuzamosan. A kis tálkában található apróra vágott fokhagymára ráöntöm a 1,5 dl ketchupot, hozzáadom a sót, az őrölt feketeborsot, borsikafüvet és bazsalikomot, majd jól összekeverem. Alaposan bekenem vele az oldalasokat, amiket ezután a tepsiben található hagymákra pakolok. Mikor minden oldalas a tepsibe került ráteszem a maradék hagymát és fokhagymát. Felöntöm egy pohár vízzel és a tepsit alufóliával lefedem. 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. Ügyelek arra, hogy a víz ne párologjon el mindaddig a tepsiből amíg nem puhult meg hús. Mikor megpuhult (40-50 perc) leveszem az alufóliát, kicsit meglocsolom sörrel. Mikor már pirul újra meglocsolom a sörrel és pirosra sütöm az oldalasokat. (30-40perc)


Mindenkinek jó kísérletezgetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése