2010. szeptember 19., vasárnap

Narancshab





















A nagyobbik lányunk, Lucus is nagyon szeret a konyhában sertepertélni. Ennek ékes példája a következő recept, amit kérésére együtt készítünk el. Nagyon büszkén feszít a már megkezdett narancshabos tállal a kezében.

Ezt a receptet ő találta a Micimackó a mesterkukta című gyerkőcöknek készült szakácskönyvben. Persze a húga is azonnal kitalálta, hogy ő pedig csokitortát akar készíteni. Nem bízta a döntését a véletlenre! :) Csoki tortával nem lehet nagyot hibázni. Visszatérve erre a receptre, nem sokat vártam a dologtól, de kellemesen csalódtam. Nagyon pikáns és jó ízű lett a végtermékünk. Ráadásul nagyon jó volt az együtt főzésben, hogy Lucus végig kitartott. Még az utolsó műveletben a hűtőbe helyezésben is részt vett.

Hozzávalók 6 személyre:

3 db közepes narancs
1 db citrom
20 g zselatin por
3 tojás
75 g kristálycukor, vagy porcukor

Lucussal, minden hozzávalót és eszközt előkészítünk, a kanalaktól a habverőkön át a tálakig mindent. Munka közben pedig, mindent azonnal elmosogatunk, hogy takaros kis menyecske váljék a kislányomból.
Luca megmossa a narancsokat és a citromot én pedig szárazra törlöm azokat. Az egyik narancs héját, Luca belereszeli az egyik már előkészített, nagyobbacska tálba. Ezalatt félbe vágom a citromot a narancsokat, majd azt is amelyiknek lereszelte a héját és egy másik tálba facsrom a levelüket. Feltöröm a tojásokat és szétválasztom a fehérjét egy újabb tálkába, akkorába amelyben később habbá tudom verni, a sárgájukat pedig a reszelt narancshéjas tálba teszem. Hozzáadok 50 g cukrot, Lucával jól összekevertetem majd hozzáadom a már kifacsart gyümölcslevet és tovább kevertetem a kis kuktával. Folyamatos keverés mellett, hozzáadom a hidegen, főzés nélkül is használható zselatin port. Ezután kemény habbá verem 3 tojás fehérjét, majd hozzáadom a maradék 25 g cukrot és újra kemény habbá verem. Majd Lucával együtt szépen egyenletesen elkeverjük a habot a már előbb elkészített zselatinos, gyümölcsleves egyveleggel. Mikor szép egyenletes matériát kapunk, tálkákba öntöm, majd másnapig lefóliázva a hűtőbe teszem. Másnapra puding állagú, frissítő narancshabot fogyaszthatunk.

Luca alig bírta kivárni, hogy megszilárduljon. Mikor kiderült, hogy egész éjszaka a hűtőben lesz, nagyon csalódott volt. Másnap reggel, mint a fotón is láthatjuk, nagyon büszke volt a főztünkre.

Fogyasszátok egészséggel ezt a kellemes kis frissítőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése