2015. március 28., szombat

Chilis kukoricás bab

Kicsit unom a keményítő napi rizst, ezért úgy gondoltam, jöhet a bab. Amelyet ugyan chilis-nek neveztem, azonban ma cayenne borssal készítettem. Hogy a félreértést tovább erősítsem, elárulom, hogy a cayenne vagy cayenne-i bors, tulajdonképpen egy fajta erős paprika. Így nem is állunk végül olyan messze az eredeti elnevezéstől.


Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 konzerv vörös bab
1 konzerv kukorica
1 konzerv hámozott paradicsom
2 kanál olíva olaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál cayenne bors
8 szelet bacon

Megpucolom a vöröshagymát és durva kockákra vágom, csak úgy férfiasan. Megpucolom a 2 gerezd fokhagymát is. Leöblítem a bab és a kukorica konzervet is.
Odateszem egy kis lábosban a az olajat melegíteni, kisütöm a bacon szeletek zsírját, mikor szép ropogósra sülnek, egy tányérra kiszedem. Beleteszem a vöröshagymát és üvegesre párolom. Majd belepréselem a fokhagyma gerezdeket is. Kicsit pirítom majd ráöntöm a 2 babot, a kukoricát és a hámozott paradicsomot. Felöntöm 1/2 liter vízzel, megfűszerezem és addig főzöm amíg a víz nagy része elfő. Forrón a sült bacon-ökkel díszítve tálalom.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése