2014. március 2., vasárnap

Zöldséges sült tészta

Valamelyik budai bevásárlóközpontban sétálva, megláttam a kínai kajáldában a zöldséges sült tésztát, amit nagyobbik lányunk és én is nagyon szeretek. Nem véletlenül küzdünk mindketten súlyproblémákkal.
Gondoltam egyet és a nagy lány segítségével, ebédre összedobtuk a saját változatunkat.
Ez persze a rendszeresen megrozsdásodó wok tisztításával kezdődött. Dörzsivel eltűntetni a rozsdát majd elmosogatni, olajos papírral átdörzsölni az edényt, elmosogatni és ezt általában még egyszer megismétlem.

Lassan indulhat a főzés. Végre......

Hozzávalók 4 esetleg kisebb étvágyúak esetén 5 személyre.

500 g makaróni
2 púpos evőkanál só
majd adagonként számolva
2-3 evőkanál extra szűz olivaolaj
1 közepes kb 20 cm répa
3 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál babcsíra
5-6 evőkanál  szósz
ha gyerekek nem fogysztjá egy evőkanál erős pistát is használhatunk, ha szeretjük a csípőset


Felteszek egy tésztafőző lábosba vizet forrni. Hozzáadom a 2-3 evőkanál sót. A só minőségétől, sósságától függően, 2 vagy 3 evőkanál. Míg melegszik a víz, megmosom a répát. Ma nem voltam nagyon türelmes, így a képeken is látszik, ma egészen nagy darabokra vágtam csak fel a répát. Lehet ennél sokkal türelmesebben, gyufaszál vastagságúr aprítani. Megpucolom a fokhagyma gerezdeket és előkészítem az olajat és a babcsírát.
A forrásban lévő vízhez adom a tésztát. Mindig durum tésztát használok. Ennek az ízét és az állagát szeretem a legjobban és pont annyi idő alatt fő meg a megfelelő állagúra, amennyi a dobozára van írva.
Mikor elkészült a tészta leszűrjük. Közben a wokban, (kína kerek aljú serpenyő, lábas, ha a leírásomból nem is a képről kiderül mi is az a wok) megmelegítem az olajat és a répát egy kicsit, de csak valóban egy picit megfonnyasztom, mert szeretem ha ropogós marad még fogyasztáskor is. Belepréselem a 3 gerezd fokhagymát, a babcsírát megkeverem és hozzáadok egy adag tésztát, a szója szószt, majd ízlés szerint az erős pistát. Folyamatos kevergetés, mozgatás mellett 2-3 percig pirítom és tálalom.
Jöhet a következő adag, majd a következő........ és a következő.


Jó étvágyat kívánok, ehhez a pikáns, a megszokottól picit eltérő próbálkozásunkhoz!  

Továbbra is várom a recepteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése