2012. augusztus 18., szombat

Mentás túrós palacsinta fahéjas szilvával

Gyönyörű napsütés..... kellemes szombat délelőtt. Mit csinálhatna az ember?
Itthon vagyok a két gyerkőccel és sehogysem tudom rávenni őket, hogy kimenjenek játszani a kertbe. Legalább egy séta??? Semmi!!
Csináljunk palacsintát!...... elsétálunk a boltig?
Igeeeeen...... igeeeeeen.. menjünk!!! (legalább egy fél órára kijutottunk a levegőre is.)
És kakaós palacsinta lesz? Kérdi a kisebbik azonnal.
Végül nem lett. Evett viszont a fahéjas és az újonnan kreált mentás túros palacsintából is.

A tésztát már leírtam így itt már csk a töltelék elkészítése szerepel.

Hozzávalók 4 adaghoz:

250 g túró
1 tojás sárgája
4 cs vaníliás cukor
3 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 db érett szilva
1 mokkás kanál fahéj
15-20 friss mentalavél

Egy a botmixer használatához megfelelő edénybe teszem a túrót, a tojássárgáját, a három csomag vaníliás cukrot, a három evőkanál cukrot, ráreszelem a citrom héját, majd rányomom a fél citrom levét. A botmixerrel krémes állagúra keverem. Apróra vágom a fiss mentaleveleket, egy kis mennyiséget félre teszek a díszítéshez a többit hozzáadom a túróhoz, amit újra alaposan átkeverek.
1-2 órát állni hagyom, hogy a menta és a citromhéj íze is jól átjárja.
Egy kis tálkába öntöm a maradék csomag vaníliás cukrot és összekeverem a mokkás kanál fahéjjal.
A szilvákat megmosom és négybe vágom mindkettőt.
Tálaláskor a palacsintát megtöltöm a mentás túróval összehajtom, mellé teszem a két negyed szilvát, egykis túrót helyezek még rá, majd megszóróm a fahéjjas cukoral majd legvégül rászórok egy kicsit a félretett apróra vágott mentából.
Egy kis mentaággal díszíthetjük, mint a képen.


Jó nassolást! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése