Gondoltam egyet és a nagy lány segítségével, ebédre összedobtuk a saját változatunkat.
Ez persze a rendszeresen megrozsdásodó wok tisztításával kezdődött. Dörzsivel eltűntetni a rozsdát majd elmosogatni, olajos papírral átdörzsölni az edényt, elmosogatni és ezt általában még egyszer megismétlem.
Lassan indulhat a főzés. Végre......
Hozzávalók 4 esetleg kisebb étvágyúak esetén 5 személyre.
500 g makaróni
2 púpos evőkanál só
majd adagonként számolva
2-3 evőkanál extra szűz olivaolaj
1 közepes kb 20 cm répa
3 gerezd fokhagyma
1 púpos evőkanál babcsíra
5-6 evőkanál szósz
ha gyerekek nem fogysztjá egy evőkanál erős pistát is használhatunk, ha szeretjük a csípőset
Felteszek egy tésztafőző lábosba vizet forrni. Hozzáadom a 2-3 evőkanál sót. A só minőségétől, sósságától függően, 2 vagy 3 evőkanál. Míg melegszik a víz, megmosom a répát. Ma nem voltam nagyon türelmes, így a képeken is látszik, ma egészen nagy darabokra vágtam csak fel a répát. Lehet ennél sokkal türelmesebben, gyufaszál vastagságúr aprítani. Megpucolom a fokhagyma gerezdeket és előkészítem az olajat és a babcsírát.
A forrásban lévő vízhez adom a tésztát. Mindig durum tésztát használok. Ennek az ízét és az állagát szeretem a legjobban és pont annyi idő alatt fő meg a megfelelő állagúra, amennyi a dobozára van írva.

Jöhet a következő adag, majd a következő........ és a következő.
Jó étvágyat kívánok, ehhez a pikáns, a megszokottól picit eltérő próbálkozásunkhoz!
Továbbra is várom a recepteket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése