2014. december 13., szombat

Tortacsoda újra.....

Az ötletet természetesen, a már sokszor másolt tortacsodákból merítettük. Most azonban, saját magunk találtuk ki a színezést, a cipellőt és a díszítést.




Sok sikert kívánok mindenkinek, aki megpróbálja elkészíteni!

Szívesen veszem ha beküldenétek az eredményt.

2014. december 6., szombat

Paprikáskrumpli kaporral

Kapros paprikáskrumpli


Megtört a jég.


Egy gyönyörű hölgy, Éva küldte be az alábbi receptet. Remélem az ígért fényképet is megkapom tőle, amit meg is oszthatok veletek.


Megérkezett a várva várt kép, a következő szöveggel:


"Igaz, hogy nem ma készült a kép, de már akkor is jól főztem.
A paprikás krumplit azóta hasonló módon (is) készítem."

" Soltvadkerti gyermekkori, nyári élményeim közé tartozik. A reggeli háztáji munka után, gyorsan elkészíthető ebédek egyike volt. Néha kályhán, legtöbbször bográcsban készítették nagynénémék."

Mennyiségeket nem kaptam a recepthez, így én a következő mennyiségeket használtam.

Hozzávalók 4 személyre

1 kg krumpli
3 fej vöröshagyma
1 szál (175g) csípős füstölt kolbász
       Zsiradék nem lévén kéznél, az alábbiakat használtam. Későn vettem észre, hogy mangalica szalonna volt itthon. Biztosan még ízletesebb lett volna azzal.
2 evőkanál olivaolaj
40 g vaj
1 evőkanál só
8-10 szem egész, feketebors
2 evőkanál csípős pirosarany
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
1 csokor friss kapor (volt lefagyasztva, mivel ez nem épp a kapor szezonja)

Előkészítettem a hozzávalókat, megpucoltam, megmostam és felkarikáztam a krumplit. Megpucoltam, megmostam, és a lehető legapróbbra felkocáztam a vöröshagymát. A kaporból egy keveset félretettem a kész étek díszítéséhez.
A kolbászt felkarikáztam.

" Felhevítették a zsírt, bele az apróra vágott vöröshagyma. Üvegesre párolás után rádobták a megtisztított, karikára vágott újkrumplit. Pár átforgatás után, só, pirosarany, pár szem egész bors. Feltöltötték vízzel, hogy ellepje. Bele 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 db füstölt sonka vagy házikolbász, pirospaprika és kapor. Puhára főzzük.
Lehet belefőzni tarhonyát, lebbencstésztát, esetleg nokedlit. Ne sokat mert nagyon besűrűsödik."

Nagyon örülök. Pont ilyen recepteket várok, amelyekhez tartoznak emlékek, Hálás vagyok és nagyon szépen köszönöm a receptet Évának. A régmúltba, a nagymamás emlékeimhez kalauzolt engem.

Mindenképpen ihletet adott a recept. Máris van egy egészen konkrét elképzelésem, amit mindenképpen szeretnék elkészíteni, rendhagyóan kaporral bolondítva.

Mindenkinek jó étvágyat és kellemes adventi hétvégét kívánok!